Efektywne zarządzanie restauracją hotelową

Lokalizacja: Courtyard by Marriott w Warszawie
Cena: 1299 zł netto / osobę (+23% VAT)
Cena dla prenumeratorów Hotelarza: 1199 zł netto / osobę (+23% VAT)





Większość restauracji hotelowych mogłaby uzyskiwać znacznie lepsze wyniki dzięki zastosowaniu analityki i skutecznemu wyeliminowaniu nadużyć.

Podpowiemy Ci jak zastosować to w praktyce i jakie skuteczne rozwiązania można zaczerpnąć od hoteli sieciowych.

Restauracja hotelowa nie musi świecić pustkami, ale może być ważnym elementem pracującym na przychody hotelu. Przedstawimy przykłady i omówimy punkt po punkcie jak sprawić, by hotelowa restauracja zaczęła cieszyć się popularnością wśród gości hotelowych, a także gości z zewnątrz. Zaprezentujemy sprawdzone metody dzięki którym goście będą chętniej korzystać z restauracji, a także uda się ograniczyć nadużycia, uszczelnić system zamówień, a w konsekwencji zarobić więcej.

HARMONOGRAM SZKOLENIA:

9:15 – 9:30 – Rejestracja

9:30 – 12:30 – Część I

1. Rachunek zysku i strat w gastronomii

     - dla restauracji nie hotelowej

     - dla restauracji hotelowej

 

2. Wskaźniki gastronomiczne

     - food cost

     - beverage cost

     - average check

 

3. Menu engineering

    - ustalanie cen

    - analiza sprzedaży

    - kontrola szefa kuchni

 

12:30 – 13:30 – Lunch/Natworking

 

13:30 – 16:00 – Część II

1. Metody maksymalizacji zysku w gastronomii hotelowej

2. Nadużycia w gastronomii

3. Praktyczne metody kontroli personelu

4. Analiza sprzedaży

 

16:00 – 16:30 – Sesja pytań i odpowiedzi


Szkolenie szczególnie polecane:




Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o.

ul. Paca 37, 04-386 Warszawa
tel.: +48 22 333 80 00
mail: biuro@pws-promedia.pl


Polityka prywatności

© 2020 by ProMedia
 
NEWSLETTER

Jeśli chcesz otrzymywać informacje dotyczące nowych szkoleń Akademii Hotelarza, a także najważniejsze informacje dotyczące rynku hotelowego, zapisz się na bezpłatny newsletter.



Back to Top